среда, 14 июня 2017 г.

Khorovats

Khorovats
The juicy pork barbecue with an inviting aroma, or khorovats, which can be tempting even for a fasting person, is the “king” of the Armenian cuisine. A classic khorovats is made of chunks of meat grilled on a skewer. In the best traditions of Armenian cuisine, khorovats is often made with the bone still in the meat. Armenian barbecue is mostly served with crispy potatoes, onion rings and Armenian flatbread lavash. Enticing? Indeed. But it’s even more inviting when you’re at Proshian Street, often called “Barbecue Street” in Yerevan, as it’s lavishly lined with specialized khorovats restaurants!
Հյութալի խոզի խորովածը հրավիրող բուրմունք ունի, կամ խորովածի, որը կարող է լինել գայթակղիչ նույնիսկ ծոմապահությամբ անձի համար, այն է, որ «արքան» հայկական խոհանոցում: Դասական խորովածը պատրաստվում է մսի կտորներից մի շիշի վրա: Սա լավագույն ավանդույթն է հայկական խոհանոցում, խորովածը հաճախ կատարվում է դեռևս ոսկրային միս:
Հայկական խորովածը հիմնականում սպասարկվել է խրթխրթան   կարտոֆիլի, սոխի օղակների և հայկական լավաշի հետ: Գայթակղո՞ւմ է: Իսկապես:  Բայց դա ավելի է գայթակղում, երբ  դու գտնվում ես Երևանում՝  Պրոշյանի փողոցում, հաճախ անվանվում է նաև<<Խորովածի փողոց>>, կարծես թե լինի  խորը մասնագիտացված ռեստորանի խորոված:

Комментариев нет:

Отправить комментарий